De helende werking van rituelen

Starts 4 augustus 2016
Ends 29 december 2016

13:00 - 14:00

Stationsstraat 15, Abcoude

Eur 10

Iedereen kiest bewust of onbewust zijn of haar rituelen die een gevoel van gronding geven en richting. De steeds terugkerende alledaagse noodzakelijkheden maar ook de rituelen die helpen een gevoel op te wekken van identiteit aan de ene kant en je laten behoren tot een familie aan de andere kant. We nemen heel veel gebruiken uit onze familie van herkomst mee in ons volwassen leven. En sommigen laten we met alle liefde vallen. Als kind ben je er misschien zelf niet zo bewust van dat het mos zoeken met mama in het bos voor bij de kerststal onder de kerstboom later een gevoel van veiligheid geeft en trots & het verlangen dit te blijven herhalen met je eigen kinderen, je buurjongen of meisje of neefje of nichtje. Dat het plakken van je fietsband met je vader je vaardigheden traint die je later weer kunt doorgeven.

Je herkent vast de opgetogenheid als je door een geur, smaak of gevoel een glimp opvangt van die vroegere gebruiken. Of als je om je heen iets herkent van hoe het bij jou thuis ging. Als je je schrijfspieren inzet om die zintuiglijke indrukken te noteren, ontdek je nog meer de rijkheid en volheid van die gebruiken.

Ik help je in een uurtje schatgraven met de pen om je verzamelen rituelen aan te vullen en de waarde hiervan te (her)ontdekken. Een inspirerend en creatief uurtje. Schrijfervaring is nodig. Je kan een enkele donderdagmiddag om 13.00 uur aanschuiven, of een hele serie bijwonen als je de smaak te pakken krijgt.

Ik schreef er ook een blog over. Lees hier als je wilt wat het mij oplevert.

Sluit

Kom langs

Wil je eerst onze ruimte zien voordat je je aanmeld? Kom langs om eens te komen kijken. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.