Deel je verhaal : Heel je verhaal

Starts 2 september 2016
Ends 30 december 2016

09:30 - 11:30

Stationsstraat 15 Abcoude

losse les € 20, 12 lessen € 200

writing is seeingElke vrijdagochtend organiseert Ingrid een schrijfsessie want iedereen heeft een uniek verhaal.

In ons allemaal zit een verhalenverteller. Het is een wezenlijk verlangen om de ander te vertellen hoe het met ons is en wat we hebben meegemaakt. Het zijn de bouwsteentjes voor onze vriendschappen en andere relaties. Onze ervaringen vormen wie we zijn en door er woorden aan te geven nemen we nog meer ons plekje in op deze wereld en ten opzichte van de ander.

In onze fijne ruimte gaan we de herinneringen of verhalen die in ons komen opborrelen door gerichte oefeningen op papier zetten. Wanneer we schrijven halen we andere details van ons leven op dan wanneer we vertellen. We boren diepere lagen aan. En we ontdekken dat we door bijvoorbeeld een andere woordkeuze, we ook onze eigen ervaring kunnen veranderen, zelfs als de gebeurtenis waar we over schrijven al lang geleden plaatsvond. En dat is enorm verrijkend. Het gaat dus niet om technisch correct of literair en boeiend te schrijven maar perspectieve te switchen en zo het plezier en de waarde van je eigen verhalen te (her) ontdekken.  Het is ook nog eens  inspirerend om tijdens de bijeenkomsten onze geschreven stukjes te delen, maar het hoeft niet.  De schrijfroute van 12 weken biedt je de kans om:

  • Een spontane manier van uiten te vinden
  • Te reflecteren (helpt je vooruit)
  • Inspiratie in jezelf te vinden
  • Heerlijk met taal en woordjes bezig zijn
  • Rust, mildheid, vergeving en liefde te beoefenen  (hoe-het-is ipv hoe-het-zou-moeten-of-kunnen-zijn)
  • Je geheugen en zintuigen stimuleren
  • een creatieve benadering (expressief en belichaamd) uit te proberen
  • Ruimte te nemen voor openheid en delen
  • Jouw schatkist van herinneringen en ervaringen te verzilveren op papier
Sluit

evenement bijwonen

Wil je meer informatie of een eerste proefles meedoen? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sluit

Kom langs

Wil je eerst onze ruimte zien voordat je je aanmeld? Kom langs om eens te komen kijken. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.