Interview met O.M.A. fan

Op de foto Maxime (rechts) en zus Lisa (links)

Onze fans werken hard en met plezier. Hun verhalen delen we graag. Dit keer stellen we vragen aan Maxime Santen (19), eigenaar Finn Amsterdam

Wat is Finn Amsterdam?

Finn Amsterdam is een Nederlands kledingmerk geïnspireerd door de bruisende stad Amsterdam. Een mix van uitgesproken teksten op sweaters tot sophisticated T-shirts. De collecties zitten vol met kleuren, teksten en quotes. Alle kleding is gemaakt van biologisch katoen met het keurmerk FairWear, want we willen er wel zeker van zijn dat de kleding op een eerlijke en verantwoorde manier wordt geproduceerd.

Waarom werk je bij O.M.A. flexplek enzo?

Ik werk graag bij O.M.A. omdat ik er geconcentreerd kan werken, daarnaast vind ik hier veel inspiratie. Je kunt het zien als een soort community, je werkt maar daarnaast kun je met anderen overleggen, sparren en op goede ideeën komen.

Hoe ziet je dag eruit?

Als ik ’s morgens binnenkom liggen mijn notities en andere benodigdheden al klaar (ik ben er bijna elke dag). Ik klap mijn laptop open en kan beginnen. Ik beantwoord mijn mails onder het genot van een lekkere cappuccino die vaak voor mij wordt gezet. Daarna lunchen we met de aanwezige flexwerkers en zo hebben wij een fijne en inspirerende pauze met elkaar. Na de lunch heb ik vaak (bel)afspraken en verricht ik de administratieve taken.

Waarom Finn Amsterdam?

Ik krijg de vraag bijna dagelijks en ik begrijp het ook wel. Ik vind Finn Amsterdam een mooie naam die kwaliteit en exclusiviteit uitstraalt. De bruisende stad Amsterdam is een grote inspiratiebron voor ons.

Je studeert Bedrijfskunde? Hoe komt het dat je in de ’biologische kleding’’ terecht bent gekomen?

Op dit moment zit ik middenin mijn studie Bedrijfskunde in Amsterdam. Ik ben altijd al wel een ondernemend type geweest, vroeger liep ik met zelfgemaakte taarten door het dorp. Ik weet nog wel dat toen ik 14 was, ik een taartenworkshop hebben gegeven aan vrouwen van 50. Het was een groot succes, maar als ik er nu op terugkijk moet ik er eigenlijk vooral om lachen. Mijn handen kriebelden om iets te gaan ondernemen en al gauw vond ik iets wat ik miste. Het waren sweaters van goede kwaliteit en hierdoor kwam ik snel uit bij biologisch katoen. Door het gebruik van biologisch katoen in onze collecties dragen we wij bij aan betere wereld, maar ook aan zeer goede kwaliteit in onze kleding.

Wat betekent Abcoude voor je? 

Ik woon hier al mijn hele leven en ik denk dat er zeker een doelgroep in Abcoude is voor onze producten. Zeker omdat Extasis sinds kort onze producten aanbiedt.

Je zus Lisa werkt nu ook bij Finn Amsterdam. Hoe gaat dat eigenlijk?

Haha, ook die vraag krijg ik vaak. Lisa (22 jaar) heeft net zoals de andere kandidaten deelgenomen aan een sollicitatieronde voor salesmanager. Lisa past volledig in de functie-eisen. In september begint zij aan haar Master Communicatiewetenschap op de UvA. Lisa bedient de meeste verkooppunten, zorgt voor nieuwe verkooppunten en adviseert over zaken omtrent communicatie en marketing.

Het gaat ons zeer goed af, het is natuurlijk wel belangrijk dat als je elkaar in het weekend ziet dat je dat gesprek privé houdt.

Stuur je reactie

Sluit

Kom langs

Wil je eerst onze ruimte zien voordat je je aanmeld? Kom langs om eens te komen kijken. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.