7 tips die je NIET moet volgen als je gaat kerstshoppen in Düsseldorf

schermafbeelding-2016-11-23-om-12-35-28

 

Een keer per jaar gaan we met drie zussen van O.M.A. en de mams op stap. Dit jaar werd het een kerstshop-weekend in Düsseldorf. We verheugen ons er altijd enorm op en hebben weer ontzettend veel lol samen gehad. Daarom hier wat tips die je natuurlijk niet moet opvolgen als je een onbekommerd weekendje Düsseldorf wilt ervaren.

Tip 1: Boek een verrassingshotel
Paula houdt van verrassingen en boekt daarom standaard het verrassingshotel. Je weet wel, een tabje op een website waarop een grote ? staat. Dit was het derde jaar dat ze bij het Marriot uitkwam. Natuurlijk een prima hotel en goed bereikbaar voor het centrum, maar absoluut geen verrassing meer.

Tip 2: Met een schaars gevulde portemonnee naar de Königsallee
Oh jee… wat een winkels op de Kö. Sommige zussen wilden direct aansluiten in de rij bij Louis Vuiton, verleid door de gave LV of LV, wel zo leuk natuurlijk als je Van Lier heet. Als je hier op de rode loper aansluit, ga je kopen! Al die begerige gezichten, het was een foto waard.

Tip 3: In het weekend gaan als je focus puur shop-till you drop is
Wil je je twee dagen overgeven aan de kersterige kooplust: Düsseldorf kent geen koopzondagen. Dit geldt ook in de drukke koopjesperiode vlak voor kerst. De kerstmarkt is gelukkig wel open, dus tierelantijnen in overvloed. Dat wel. En als kunstliefhebber kun je nog opteren voor de Kunsthalle en andere culturele evenementen maar met een diversiteit aan smaak binnen één gezin is dat dan weer geen optie.

Tip 4: Een groot cadeau kopen bij de eerste de beste winkel
De Mega-Adventkalender van Douglas is natuurlijk een geweldig cadeau voor een van je kids, Maar als je die meteen scoort, loop je de hele dag te zeulen met een enorm onhandig formaat pakket. In de enorme drukte heb je kans dat het karton van alle kanten gebutst is op het einde van de dag. De winkels hebben ruime openingstijden, tot wel 21.00 uur, dus is het comfortabeler om 20.55 uur je slag te slaan.

Tip 5: Voor de koopjes gaan
Dusseldorf is gezellig, doch niet goedkoop. ‘Angeboten’ vind je er nu niet, alleen tijdens de speciale uitverkoopperiodes twee keer per jaar: Winterschlussverkauf begint eind januari en de Sommerschlussverkauf begint eind juli.

Tip 6: Je laten verleiden door een charmante Italiaan
In het Kö -winkelcentrum is een fijne lunchroom voor koffie, gebak en een heerlijke warme lunch. Italianen kunnen natuurlijk erg goed koken en omdat ze hun gasten uiterst charmant behandelen, werkt dit goed voor hun kassa. Met de goedlachsheid pakte onze ober ons zo ook met de kleinste moeite in. En zo bestel je veel meer dan goed voor je is met een lekker wit wijntje als toetje. Dit maakt het vervolg van de shopping expeditie wel ietsiepietsie zwaarder.

Tip 7: Alleen Hollandisch of English sprechen
Duitsers spreken Duits. Ja echt. Met je Engels of Nederdeutsch kom je niet uit de voeten. Een aantal dingen zijn dan handig om uit je taalhoed te toveren: ‘Ist das hausgemacht?’, ‘Bitte, zwei zimmer neben einander’, ‘Haben Sie Rabat?’ ‘Wann fährt die letzte U-Bahn? en ‘vier Altbier, gerne’.

Bonus Tip:
Kan je de warenkennis van je modebewuste zus niet meer in je opnemen, en heb je geen plek meer voor nog een tasje? Ga dan sfeer proeven à la Lloret de Mar of Chersonissos. Ga linea recta naar het ‘kroegstraatje’ in de Altstad. Weer of geen weer. Alle uitgebluste toeristen staan buiten een drankje te drinken onder de heaters. Dan wordt het vanzelf heel ontspannen en gezellig.

Stuur je reactie

Gerelateerde berichten
Elk goed idee verdient het om realiteit te worden

Elk goed idee verdient het om realiteit te worden

Het idee van Ondernemen met Aandacht (O.M.A.) is in 2013 geboren toen ik (Carla) de…

Sluit

Kom langs

Wil je eerst onze ruimte zien voordat je je aanmeld? Kom langs om eens te komen kijken. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.