Deel je verhaal Heel je verhaal

Ieder mens draagt verhalen met zich mee, we zijn verhalenmakers pur sang. Dagelijks komen er zoveel mooie nieuwe en inspirerende verhalen bij. Wij als lezers worden ook steeds meer aangemoedigd via verschillende kanalen om ook ons verhaal te delen. Zo stuitte ik op de Ted Talk van Christian Jensen, documentairemaker van o.a. White Earth die uiteenzet waarom het zo belangrijk is om de rode draad van je verhaal te vinden. Inclusief alle nare dingen die we meemaken en de onderhuidse spanningen die er daardoor kunnen ontstaan. Ze zijn namelijk juist op een positieve manier heel krachtig en constructief omdat je daar je missie in kan herkennen. Ik vond het zo’n helder verhaal dat ik een Nederlandse samenvatting heb gemaakt en als blog heb gepost  De kracht van je persoonlijke verhaal

Maar hoe breng die die wetenschap in de praktijk als je niet als beroep documentaires en (auto) biografiën schrijft? Of als het nog nooit in je opgekomen is te gaan schrijven. Of je schrijft en schrijft en het rad blijft steeds dezelfde cirkel draaien? Hoe  komen we verder zonder al te veel therapie, pillen of zelfhulpboeken? Ze zorgen wellicht voor kortstondige aha momenten of onderdrukken ongewenste symptomen, maar zijn ze wel duurzaam? Door zelf te gaan schrijven (en te delen) leer je meer over jezelf en dat is onze grootste troef.

Monica Barengo

Wil jij ook:

>Een spontanere manier van uiten vinden

>Reflecteren

>Door spannende dingen heenschrijven

>Inspiratie en nieuwe perspectieven in jezelf vinden

>Met taal, woorden, gedichten en verhalen bezig zijn

>Je geheugen en je zintuigen stimuleren

>Een creatieve benadering toepassen (expressief en belichaamd)

>Ruimte om open te zijn

>Je schatkist van ervaringen verzilveren op papier

>Meer hoe-het-met-je-is ervaren ipv hoe-het-zou-moeten-of-kunnen zijn

Jullie herkennen wellicht het verlangen naar tegenwicht in een wereld die je probeert te sturen vanuit het technologische, maatschappelijke en materialistische belang. Ook de groepen waar je je in begeeft, vragen soms een sociale aanpassing die je soms zo kunnen weghouden bij je autonomie. En wat dacht je van de huidige tijdsgeest waarin iedereen meer dan ooit verbinding zoekt: is dat soms een roep om het doorsnijden van onze wilde natuur ongedaan te maken? Ik geloof van wel en schrijven kan hier een belangrijke hulpbron bij zijn.

monicabarengo-schrijf

Monica Barengo

Het is heel fijn zijn om op een speelse en ontspannen manier aan je eigen unieke levensverhaal te werken. De ruwe versie ophalen uit je lijf heeft wat begeleiding nodig. Zo wordt je in staat gesteld een vorm te geven aan je ervaringen, herinneringen, gedachten en waarnemingen. Door met creatieve opdrachten je binnenste landschap te verkennen, verliezen onze opgepoetste versies waar we elkaar uit sociaal oogpunt soms mee omkleden even hun belang. Ook voor de meer introverte personen onder ons, kunnen we op een veilige manier bij het randje van onze comfort zone aanbelanden, en kiezen te springen. Uiteindelijk kunnen we onze diepste angsten gewoon in de ogen kijken en zeggen “ik ga ervoor”.

Dus wees welkom in onze sfeervolle ruimte O.M.A. om te proeven van inspirerende nieuwe en frisse perspectieven die de schrijfroute Deel je verhaal Heel je verhaal  je biedt. We gebruiken filosofie, kunst, literatuur, muziek, poëzie, antroposofie maar ook wetenschap om ons in ons schrijven te ondersteunen.

———————————————————————————————

In de afgelopen zeven jaren was mijn eigen levensverhaal en de ontwikkeling die ik daarin doormaakte de belangrijkste stuurkracht om schrijfroutes te gaan vormgeven zoals  The Artist’s Way en Deel je verhaal Heel je verhaal. Veel vrouwelijke schrijvers en kunstenaars bemoedigden me met hun hartveroverende manier hoe ze de grens tussen binnen- en buitenwereld (tijdelijk) opheffen door op sensitieve wijze hun waarnemingen uit te drukken. Mary Oliver, Nayyirah Waheed, Tjitske Jansen,  Virginia Woolf,  Victoria Erickson, en vele anderen. Via de schrijfroute Deel je verhaal Heel je verhaal bij O.M.A. wil ik die inspiratie aan jullie doorgeven.

Elke vrijdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur. Aanmelden kan hier Ik vraag een vriendelijke Investering van 20 eur per ochtend of 200 eur voor 12 keer. Koffie en thee is inbegrepen. Wil je meer achtergrond of uitgebreidere informatie, neem gerust contact met me op via tel 06 12 10 274 (Ingrid Van Lier)

Lieve groetjes voor nu!

Stuur je reactie

Gerelateerde berichten
Herinnering is een vorm van ontmoeting

Herinnering is een vorm van ontmoeting

In de vroege ochtend fiets ik rustig peddelend over een pad langs de meanderende rivier…

De magie van fruitbomen

De magie van fruitbomen

Een speciaal gevoel in deze oogsttijd: pap's allerlaatste project werpt zijn vruchten af. In de…

De kracht van je persoonlijke verhaal: drie bouwstenen

De kracht van je persoonlijke verhaal: drie bouwstenen

Het leven heeft je op unieke wijze gevormd en getekend, en deze merktekens – of…

Sluit

Kom langs

Wil je eerst onze ruimte zien voordat je je aanmeld? Kom langs om eens te komen kijken. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.