Interview met O.M.A. fan

Elke maand interviewen we een fan van O.M.A. Deze maand is Jeroen Sleutelberg (44) van Altijdbroodaanhuis.nl aan het woord.

_mg_3540_web

Ik heb fijn gewerkt bij O.M.A. flexplek enzo, omdat het dicht bij huis is, omdat er lekker snel internet is en goede koffie. En omdat je niet steeds een Spa’tje hoeft te bestellen zoals in de horeca 🙂

Waar heb je aan gewerkt?
Aan de livegang van mijn website http://www.altijdbroodinhuis.nl/. Het is een website voor het aan huis laten bezorgen van vers brood van de lokale bakker.

Hoe ben je op het idee gekomen?
Ik keek een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde en na het zien van het zoveelste geval van sjoemelen met eten dacht ik: ik wil dit niet! Ik wil ECHT eten. Geen gesjoemel met toevoegingen en gedraai met definities. Gewoon, betrouwbaar eten zoals het ooit bedoeld is. Maar dan wel gemakkelijk graag, want als het teveel ‘gedoe’ is dan haak ik meestal toch af. Zo wil ik ook brood zonder ‘broodverbeteraar’ of allerlei hulpstoffen. Ik wil brood van de bakker! Maar vanwege het gemak koop ik toch vaak brood bij de supermarkt. “Kan dat nou niet anders?” vroeg ik me af en zo kwam ik op het idee van een landelijk platform waar ik lokale bakkers bij aansluit.

Dit is toch heel iets anders dan wat je voorheen deed? Of lijkt het op elkaar?
Nou, ik heb ruim 15 jaar ervaring met het realiseren van internetprojecten dus wat dat betreft lijkt het op elkaar. Al werkte ik altijd in opdracht van grote ondernemingen, met veel budget en dit is vanaf de grond af, in mijn eentje, iets opbouwen met heel weinig middelen want ik stop er mijn eigen spaargeld in. Dit is toch echt een stuk ingewikkelder.

Waar helpt het Abcoudenaren mee?
Het helpt Abcoudenaren die graag eerlijke producten willen eten, maar hier geen extra moeite voor willen of kunnen doen. Het is gemakkelijker dan de supermarkt want het hangt voor 7.00 uur aan je deur. Elke ochtend als je dat wilt, of bijvoorbeeld alleen op zaterdag.

Jij brengt het nu nog zelf op de bakfiets. Hoe gaat dat straks?
Klopt, elke ochtend om 6.00 uur zit ik op de bakfiets want ik wil zelf ervaren hoe dat is. Alleen dan kan ik het ook goed op een bezorger overdragen en begrijp ik hun situatie het beste. Bijvoorbeeld: hoeveel adressen kan je in een uur bezorgen, hoe bepaal je de ideale route, hoe vindt de afstemming met de bakker plaats etc. Op dit moment ben ik een bezorger aan het zoeken! Die ga ik inwerken en dan neemt die het van mij over zodat ik het volgende dorp kan aansluiten. Kijk voor meer  info voor de bezorger die ik zoek hier: http://www.altijdbroodinhuis.nl/service/bezorger-worden/

Welke vraag had ik eigenlijk moeten stellen? En waarom?
Misschien met welke bakker ik samenwerk? Een idee is slechts een idee, totdat je het realiseert. En daar had ik wel een bakker voor nodig die in het concept gelooft. Daarom ben ik erg blij met de samenwerking met Remko en Carla van Remko’s brood en taartjes. Zij geloofden hier gelijk in en denken goed met me mee. Deze maand willen we hun vestiging in Breukelen gaan aansluiten, mooi toch?

Categorieen: Flexwerken

Stuur je reactie

Sluit

Kom langs

Wil je eerst onze ruimte zien voordat je je aanmeld? Kom langs om eens te komen kijken. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.