Elk goed idee verdient het om realiteit te worden

Het idee van Ondernemen met Aandacht (O.M.A.) is in 2013 geboren toen ik (Carla) de master Sociale Psychologie afrondde. Nu, 3 jaar later, is O.M.A. werkelijkheid geworden.

Het idee ontstond op een terras, ik schreef het op in mijn boekje. Uiteindelijk tikte ik een pagina vol ter grootte van een A4’tje met de uitleg wat Ondernemen met Aandacht voor mij betekende. Trots op het resultaat, stuurde ik het idee in voor de verkiezing van de Next Entrepreneur 2013.

Er waren blijkbaar veel prachtige en beter uitgewerkte ideeën, want de jury bedankte me voor de inzending, maar het bleef verdacht stil. Het idee bleef mijn idee. Ik ben gaan zoeken naar personen die mijn enthousiasme voor het idee zouden kunnen delen. Ik organiseerde een inspiratiedag op een leuke hotspot in Amsterdam met vier gewaardeerde personen. Fantastische omgeving, fijne gesprekken en heerlijk gegeten. Maar daar bleef het bij. Het idee bleek nog steeds mijn idee. Mijn idee delen kon ik wel, maar blijkbaar was er geen goede match met de personen en de timing. Daarna was er in mijn leven ook even geen plek voor het idee.

sept_het-verhaal-van-oma

Tot februari dit jaar. Mijn zus en ik deelden altijd al vele gedachtes, ideeën en dromen. We volgen alleen ieder onze eigen weg, ontmoeten elkaar zo nu en dan op onverwachte kruispunten en afslagen en gaan weer verder. Maar ineens kwam er het befaamde puzzelstukje. Dus na een verlossend ‘just do it’-moment gingen we ervoor.

Ik werkte het idee dit keer wat verder uit. Nu met een duidelijk verhaal en een mooi plaatje van de plek die ik voor ogen had. Hiermee ging ik de boer op. Dit leidde uiteindelijk tot een enthousiast gesprek bij de Rabobank, die ook onze zakenpartner werd. Nu zit ik hier op de plek te werken en zie meer geweldigen ideeën. Ik mag werken aan de gebieden die ik fascinerend vind: hoe organiseer je aandacht, en hoe kunnen we trots zijn op wie we zijn en wat we nastreven en bereiken.

sept_moodboard-omaIk organiseer korte workshops op het gebied van aandacht en trots. Daarnaast bied ik ook individuele trajecten voor iedereen die met aandacht en plezier zijn of haar (ondernemers)leven wil organiseren of help ik organisaties die de aandacht voor medewerkers beter willen organiseren en trots willen toevoegen.

Bij O.M.A. flexplek enzo kun je werken aan je ideeën, vind je inspiratie om een stap verder te zetten, kun je sparren en mag je je ideeën uitproberen. Kom gerust eens langs voor een kopje koffie (of thee).

Categorieen: flexplek

Tags:, ,

Stuur je reactie

Gerelateerde berichten
7 tips die je NIET moet volgen als je gaat kerstshoppen in Düsseldorf

7 tips die je NIET moet volgen als je gaat kerstshoppen in Düsseldorf

  Een keer per jaar gaan we met drie zussen van O.M.A. en de mams…

Sluit

Kom langs

Wil je eerst onze ruimte zien voordat je je aanmeld? Kom langs om eens te komen kijken. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.